Savumuikut ja ponzukastike
Savumuikut ja kirpeä japanilainen ponzukastike on täydellinen yhdistelmä. Lisukkeeksi riittää rapea vihreä salaatti.
Ainekset
Savumuikut
- 500 g perattuja keskikokoisia muikkuja
- 1 1/2 tl hienoa merisuolaa
Ponzukastike
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 rkl hienonnattua chiliä
- 1 tl hienonnettua inkivääriä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- n. 1 rkl seesamiöljyä
- 3 rkl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Savumuikut ja ponzukastike tehdään helposti näin:
1. Laita peratut muikut kulhoon. Lisää suola ja kääntele se muikkujen joukkoon. Anna kalojen suolautua 1 tunti.
2. Lado muikut savustuslaatikkoon tai sähkösavustimeen. Savusta ensin 5 minuuttia täydellä lämmöllä ja sitten 15–20 minuuttia miedommalla lämmöllä.
3. Tee ponzukastike sekoittamalla muut ainekset sitruunamehuun. Jos kaipaat kastikkeeseen makeutta, lisää vähän hunajaa. Tarjoile ponzukastike dippinä.
Katso myös: Yrttivoissa paistetut muikut
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalan savustus – nappaa talteen parhaat vinkit eri kalojen savustamiseen!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous