Reseptit

Savumuikut ja ponzukastike

Savumuikut ja kirpeä japanilainen ponzukastike on täydellinen yhdistelmä. Lisukkeeksi riittää rapea vihreä salaatti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savumuikut

  • 500 g perattuja keskikokoisia muikkuja
  • 1 1/2 tl hienoa merisuolaa

Ponzukastike

  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnattua chiliä
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • n. 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Savumuikut ja ponzukastike tehdään helposti näin:

1. Laita peratut muikut kulhoon. Lisää suola ja kääntele se muikkujen joukkoon. Anna kalojen suolautua 1 tunti.

2. Lado muikut savustuslaatikkoon tai sähkösavustimeen. Savusta ensin 5 minuuttia täydellä lämmöllä ja sitten 15–20 minuuttia miedommalla lämmöllä.

3. Tee ponzukastike sekoittamalla muut ainekset sitruunamehuun. Jos kaipaat kastikkeeseen makeutta, lisää vähän hunajaa. Tarjoile ponzukastike dippinä.

Katso myös: Yrttivoissa paistetut muikut

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalan savustus – nappaa talteen parhaat vinkit eri kalojen savustamiseen!

X