Savuporokeitto
Savuporo solmii maistuvan liiton juustokeiton kanssa. Lusikoi halutessasi keiton pinnalle kuumasta maidosta tehtyä vaahtoa.
Ainekset
Savuporokeitto
- 200 g savuporoa
- 40-50 g Aurajuustoa
- 1 sipuli
- 8 dl vettä
- 3 dl kermaa
- 1 kanaliemikuutio
- ripaus mustapippuria
- (suolaa)
- 1/2 dl maizenaa
Pinnalle maitovaahtoa
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1/2 dl) (ruohosipulia
- 4 rkl savuporoa suikaloituna
Valmistusohje
Savuporokeitto tehdään näin:
1. Leikkaa savuporo kuutioiksi, kuori ja silppua sipuli ja kiehauta kevyesti voissa kattilassa. Lisää vesi, kanaliemikuutio, aurajuusto ja mausteet. Anna keiton kiehua pari minuuttia.
2. Lisää sitten keittoon kerma sekä maizena ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Tarkista keiton maku, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
3. Lusikoi halutessasi keiton pinnalle kuumasta maidosta tehtyä vaahtoa. Tee maitovaahto näin: Mittaa rasvaton maito pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja vispaa maitoa samalla voimakkaasti. Lusikoi maitovaahtoa keittoannosten päälle ja mausta halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla tai savuporosuikaleilla.
4. Tarjoa savuporokeitto tuoreen leivän, esimerkiksi porkkanrieskan kanssa.
Ohje: Tero Mäntykangas
Poronliha sopii keittoon, saatat pitää näistä resepteistä:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous