Reseptit

Savuporokeitto

Savuporo solmii maistuvan liiton juustokeiton kanssa. Lusikoi halutessasi keiton pinnalle kuumasta maidosta tehtyä vaahtoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savuporokeitto

  • 200 g savuporoa
  • 40-50 g Aurajuustoa
  • 1 sipuli
  • 8 dl vettä
  • 3 dl kermaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • ripaus mustapippuria
  • (suolaa)
  • 1/2 dl maizenaa

Pinnalle maitovaahtoa

  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1/2 dl) (ruohosipulia
  • 4 rkl savuporoa suikaloituna

Valmistusohje

Savuporokeitto tehdään näin:

1. Leikkaa savuporo kuutioiksi,  kuori ja silppua sipuli ja kiehauta kevyesti voissa kattilassa. Lisää vesi, kanaliemikuutio, aurajuusto ja mausteet. Anna keiton kiehua pari minuuttia.

2. Lisää sitten keittoon kerma sekä maizena ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Tarkista keiton maku, mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

3. Lusikoi halutessasi keiton pinnalle kuumasta maidosta tehtyä vaahtoa. Tee maitovaahto näin: Mittaa rasvaton maito pieneen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja vispaa maitoa samalla voimakkaasti. Lusikoi maitovaahtoa keittoannosten päälle ja mausta halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla tai savuporosuikaleilla.

4. Tarjoa savuporokeitto tuoreen leivän, esimerkiksi porkkanrieskan kanssa.

Ohje: Tero Mäntykangas

Poronliha sopii keittoon, saatat pitää näistä resepteistä:

738973-kasvisosekeitto.jpg

Paahtunut kasvissose-porokeitto

 743830-poronkaristys.jpg

958029-keitto-karistyslihasta.jpg

Keitto käristyslihasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Sieni-porokeitto

X