Reseptit

Savuporonyytit

Savuporonyytit ovat loistava tarjottava illanistujaisissa. Nyyttien täytteisiin tulee poronlihan lisäksi tomaattia, tuorejuustoa sekä sipulia.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt (450 g) filotaikinaa
  • öljyä

täyte:

  • 1 purjosipuli
  • ½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 300 g savuporoa
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja tee täyte.

Halkaise, huuhdo ja hienonna purjosipuli. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Ota öljy talteen. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, savuporo ja basilika.

Kuumenna tilkka tomaattien säilöntäöljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää hienonnettu purjosipuli ja paista sitä miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmennyt.

Sekoita kaikki muut hienonnetut aineet purjosipulin joukkoon. Lisää tuorejuusto ja mausta täyte maun mukaan mustapippurilla.

Levitä yksi sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se kevyesti öljyllä. Nosta toinen filotaikinalevy päälle ja voitele sekin. Jaa kaksinkertainen filotaikina neljään osaan. Nosta jokaisen kaksinkertaisen taikinaneliön päälle runsas ruokalusikallinen täytettä. Kierrä taikinan reunat täytteen ympäri nyytiksi. Nosta nyytit leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne kevyesti öljyllä. Tee samalla tavalla loputkin nyytit, kunnes kaikki taikinalevyt ja täyte on käytetty.

Paista nyyttejä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä.

Vihje:

Pane öljy suihkepulloon, josta se leviää tasaisesti ohueksi kerrokseksi, kun voitelet taikinalevyjä.

X