18.5.2012

Savuporonyytit

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

24

Arvostelu

Ainekset

1 pkt (450 g) filotaikinaa
öljyä

täyte:

1 purjosipuli
½ tlk aurinkokuivattuja tomaatteja
300 g savuporoa
1 ruukullinen basilikaa
200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan ja tee täyte.

Halkaise, huuhdo ja hienonna purjosipuli. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Ota öljy talteen. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit, savuporo ja basilika.

Kuumenna tilkka tomaattien säilöntäöljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää hienonnettu purjosipuli ja paista sitä miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmennyt.

Sekoita kaikki muut hienonnetut aineet purjosipulin joukkoon. Lisää tuorejuusto ja mausta täyte maun mukaan mustapippurilla.

Levitä yksi sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se kevyesti öljyllä. Nosta toinen filotaikinalevy päälle ja voitele sekin. Jaa kaksinkertainen filotaikina neljään osaan. Nosta jokaisen kaksinkertaisen taikinaneliön päälle runsas ruokalusikallinen täytettä. Kierrä taikinan reunat täytteen ympäri nyytiksi. Nosta nyytit leivinpaperin päälle pellille ja voitele ne kevyesti öljyllä. Tee samalla tavalla loputkin nyytit, kunnes kaikki taikinalevyt ja täyte on käytetty.

Paista nyyttejä 200 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä.

Vihje:

Pane öljy suihkepulloon, josta se leviää tasaisesti ohueksi kerrokseksi, kun voitelet taikinalevyjä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi