Savupossu
Savupossu saa makua rosmariinista ja timjamista. Valmis liha tarjoillaan ohuina siivuina.
Ainekset
- 500 g kinkkua, jossa silavakerros paikallaan (tai silavatonta)
- (oliiviöljyä)
- suolaa
- timjamia
- rosmariinia
Valmistusohje
Hiero pintaan suolaa, timjamia ja rosmariinia. Peitä liha kelmulla ja pistä jääkaappiin vuorokaudeksi. Silavattoman lihapalan voi sumuttaa oliiviöljyllä.
Savusta kypsentävässä savustimessa (Bradley Smoker tai Weberin Cooker Smoker) 3–4 tuntia. Jatka kypsennystä uunissa kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Näin kypsennettynä liha jää miedon savuiseksi.
Jäähdytä ja säilytä kelmuun käärittynä jääkaapissa. Tarjoa ohuina viipaleina.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous