Reseptit

Savupossu

Savupossu saa makua rosmariinista ja timjamista. Valmis liha tarjoillaan ohuina siivuina.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kinkkua, jossa silavakerros paikallaan (tai silavatonta)
  • (oliiviöljyä)
  • suolaa
  • timjamia
  • rosmariinia

Valmistusohje

Hiero pintaan suolaa, timjamia ja rosmariinia. Peitä liha kelmulla ja pistä jääkaappiin vuorokaudeksi. Silavattoman lihapalan voi sumuttaa oliiviöljyllä.

Savusta kypsentävässä savustimessa (Bradley Smoker tai Weberin Cooker Smoker) 3–4 tuntia. Jatka kypsennystä uunissa kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Näin kypsennettynä liha jää miedon savuiseksi.

Jäähdytä ja säilytä kelmuun käärittynä jääkaapissa. Tarjoa ohuina viipaleina.

X