21.5.2012

Savupossu

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g kinkkua, jossa silavakerros paikallaan (tai silavatonta)
(oliiviöljyä)
suolaa
timjamia
rosmariinia

Valmistusohje

Hiero pintaan suolaa, timjamia ja rosmariinia. Peitä liha kelmulla ja pistä jääkaappiin vuorokaudeksi. Silavattoman lihapalan voi sumuttaa oliiviöljyllä.

Savusta kypsentävässä savustimessa (Bradley Smoker tai Weberin Cooker Smoker) 3–4 tuntia. Jatka kypsennystä uunissa kunnes sisälämpötila on 80 astetta. Näin kypsennettynä liha jää miedon savuiseksi.

Jäähdytä ja säilytä kelmuun käärittynä jääkaapissa. Tarjoa ohuina viipaleina.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi