savusiikakeitto
Savusiika antaa kalakeitolle herkullisen, aavistuksen savuisan maun.
Reseptit

Savusiikakeitto

Savusiikakeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen. Peruna, sipuli, tilli ja savukala luovat täydellisen makuyhdistelmän, jonka sitruuna raikastaa.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 600 g kiinteää perunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl maustepippureita
  • n. 1 tl suolaa
  • 3 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 300 g lämminsavustettua siikaa

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja kuori sekä paloittele perunat.

2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää perunat ja sekoittele hetki. Lisää laakerinlehdet, pippurit, suola, vesi sekä valkoviini. Kiehauta ja keitä perunat kypsiksi hiljaa poreillen.

3. Lisää kerma, tilli, sitruunan kuoriraaste sekä sitruunamehu. Kiehauta vielä ja lisää paloiteltu siika.

4. Tarjoile hyvän ruisleivän kera.

X