Savusiikakeitto
Savusiikakeitto on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen. Peruna, sipuli, tilli ja savukala luovat täydellisen makuyhdistelmän, jonka sitruuna raikastaa.
Ainekset
- 1 sipuli
- 600 g kiinteää perunaa
- 2 rkl voita
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl maustepippureita
- n. 1 tl suolaa
- 3 dl vettä
- 2 dl valkoviiniä
- 1 dl kuohukermaa
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 1/2 sitruunan mehu
- 300 g lämminsavustettua siikaa
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja kuori sekä paloittele perunat.
2. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää perunat ja sekoittele hetki. Lisää laakerinlehdet, pippurit, suola, vesi sekä valkoviini. Kiehauta ja keitä perunat kypsiksi hiljaa poreillen.
3. Lisää kerma, tilli, sitruunan kuoriraaste sekä sitruunamehu. Kiehauta vielä ja lisää paloiteltu siika.
4. Tarjoile hyvän ruisleivän kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous