Reseptit

Savusilakkalaatikko

Älä unohda vanhaa kunnon savusilakkaa. Tee hyvistä perunoista ja kultakyljistä maukas laatikko.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savusilakkalaatikko

  • 8 savusilakkaa
  • 6-8 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl silputtua tilliä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • musta- ja maustepippureita

Valmistusohje

Savusilakkalaatikko tehdään helposti näin:

1. Keitä perunat kuorineen, kuori ne jäähtyneinä ja leikkaa viipaleiksi. Perkaa savusilakat. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa pannulla. Silppua tilli.

2. Lado puolet perunaviipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle silakat, tilli- ja sipulisilput sekä kevyesti rouhittuja pippureita. Lisää pinnalle loput perunoista. Riko kananmunat yksitellen kulhoon ja lisää ne kermamaitoon. Sekoita hyvin. Mausta seos suolalla ja kaada vuokaan. Sivele perunoiden pinta öljyllä tai voisulalla.

3. Kypsennä savusilakkalaatikko 175-asteisessa uunissa. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniisti ruskistunut.

Kokeile myös silakkarullia Sisilian tapaan, piparjuurisilakoita tai perunamuusin kanssa tarjottavia oopperakellarin silakoita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään tyrnisilakkavuoka.

X