Reseptit

Savusilakkalaatikko

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 savusilakkaa
  • 6-8 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl silputtua tilliä
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • suolaa
  • musta- ja maustepippureita

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen, kuori ne jäähtyneinä ja leikkaa viipaleiksi. Perkaa savusilakat. Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa pannulla. Silppua tilli.

2. Lado puolet perunaviipaleista voidellun uunivuoan pohjalle. Lisää päälle silakat, tilli- ja sipulisilput sekä kevyesti rouhittuja pippureita. Lisää pinnalle loput perunoista. Sekoita kermamaitoon munat. Mausta seos suolalla ja kaada vuokaan. Sivele perunoiden pinta öljyllä tai voisulalla. Kypsennä vuoka 175-asteisessa uunissa, kunnes munamaito on hyytynyt ja ruoan pinta kauniisti ruskistunut.

X