Reseptit

Savusilakkamousse

Savusilakkamousse on mahtavan hyvää ruisleivän päällä tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 isoa savusilakkaa (200 g perattua kalaa)
  • 2 liivatelehteä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl vahvaa kalalientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Perkaa silakat. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Silppua ruohosipuli.

2. Jauha silakat ranskankerman kanssa sileäksi tahnaksi tehosekoittimessa. Siirrä tahna kulhoon. Liuota liivatelehdet kuumaan kalaliemeen. Lisää liuos kalatahnaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto. Lisää ruohosipulisilppu ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

3. Anna moussen hyytyä jääkaapissa noin tunnin ajan.

Lisää tahnoja kalasta:

savulohisandwichit

Savulohisandwichit

kalatäyte nokkosletuille

Kalatäyte nokkosletuille

muheva kalaleipä

Muheva kalaleipä

Kotiliesi.fi: Savulohitahna

X