Reseptit

Savustettu karitsa

Savustettu karitsa on kelpo tarjottava pääsiäisaterialle. Savustuspussin avulla ruokaan saa kevyen savun aromin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savustettu karitsa

  • n. 600 g karitsan ulkofileetä
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl voita

Lisäksi

  • 1 savustuspussi

Punaviinikastike

  • 2 dl naudanlihaliemikastiketta
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 25 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Savustettu karitsa tehdään helposti näin:

1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Sipaise fileiden pinnat oliiviöl­jyllä, ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapip­purilla.

2. Kuumenna uuni ja uunipelti 200-­asteiseksi.

3. Kuumenna voi paistinpan­nulla ja ruskista karitsanfileet nopeasti molemmin puolin.

4. Laita fileet savustuspussiin, sulje pussi tiiviisti ja nosta se kuumalle uunipellille. Laita pussi uuniin 20 minuutiksi. Karitsanlihat saavat vetäytyä pussis­sa vielä noin 5 minuuttia en­nen pussin avaamista.

5. Valmista punaviinikastike. Mittaa naudanlihaliemikas­tike ja punaviini sekä rosma­riininoksat kattilaan. Kiehau­ta ja keitä hiljaa poristen 10–15 minuuttia.

6. Lisää etikka ja voi, mausta suolalla ja mustapippurilla.

7. Leikkaa lihat paloiksi ja tar­joa savustettu karitsa oliiviöljy-­sitruuna­peruna­murskan ja punaviinikastik­keen kera.

Katso myös: Karitsankyljykset ja caponata-vihanneksia

Katso myös Kotiliesi.fi: Kartisan sisäfilee ja pienet perunat

X