
Savustettu karitsa
Savustettu karitsa on kelpo tarjottava pääsiäisaterialle. Savustuspussin avulla ruokaan saa kevyen savun aromin.
Ainekset
Savustettu karitsa
- n. 600 g karitsan ulkofileetä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 rkl voita
Lisäksi
- 1 savustuspussi
Punaviinikastike
- 2 dl naudanlihaliemikastiketta
- 2 dl punaviiniä
- 2 oksaa rosmariinia
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 25 g voita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Savustettu karitsa tehdään helposti näin:
1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta. Sipaise fileiden pinnat oliiviöljyllä, ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
2. Kuumenna uuni ja uunipelti 200-asteiseksi.
3. Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista karitsanfileet nopeasti molemmin puolin.
4. Laita fileet savustuspussiin, sulje pussi tiiviisti ja nosta se kuumalle uunipellille. Laita pussi uuniin 20 minuutiksi. Karitsanlihat saavat vetäytyä pussissa vielä noin 5 minuuttia ennen pussin avaamista.
5. Valmista punaviinikastike. Mittaa naudanlihaliemikastike ja punaviini sekä rosmariininoksat kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljaa poristen 10–15 minuuttia.
6. Lisää etikka ja voi, mausta suolalla ja mustapippurilla.
7. Leikkaa lihat paloiksi ja tarjoa savustettu karitsa oliiviöljy-sitruunaperunamurskan ja punaviinikastikkeen kera.
Katso myös: Karitsankyljykset ja caponata-vihanneksia
Katso myös Kotiliesi.fi: Kartisan sisäfilee ja pienet perunat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous