Savustettu kirjolohifilee, grillikasvikset ja yrttiöljykastike
Kalan savustaminen onnistuu kaasugrillissä savustuslaatikkoa käyttämällä. Myös pallogrilli sopii savustamiseen. Savustuslastut ja sokeripalat pakataan foliopakettiin, pakettiin tehdään reikiä ja se laitetaan hiilien päälle. Kala savustuu ritilällä.
Ainekset
Savustettu lohi:
- noin 800 g kirjolohifileetä
- 2 tl karkeaa merisuolaa
Grillikasvikset:
- 2 avomaankurkkua
- 1 fenkoli
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl sormisuolaa
Kastike:
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohsipulia
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1/2 tl hiutalesuolaa
- pippuria
Lisäksi:
- sokeripaloja ja savustuspurua
Valmistusohje
1. Pyyhi kalafilee talouspaperilla. Ripottele suola fileelle, kääri filee voipaperiin ja anna suolautua viileässä 1–2 tuntia. Pyyhi ylimääräinen suola pois fileen pinnalta.
2. Levitä kourallinen savustuspuruja savustimen pohjalle, lisää pari sokeripalaa. Nosta savustin kuumaan grilliin. Odota, kunnes savua alkaa muodostua kunnolla. Laita kala savustimeen nahkapuoli alaspäin.
3. Savusta fileetä noin 30 minuuttia, kunnes kala on kypsää mutta vielä kostean mehevää.
4. Yrttiöljykastike: Laita yrtit ja öljyt tehosekoittimeen, pyöräytä seos kastikkeeksi. Sekoita yrttiöljyyn sitruunamehu, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri.
5. Grillikasvikset: Leikkaa kurkut ja fenkoli lohkoiksi. Leikkaa fenkolin kovasta kannasta pala pois niin, että fenkolin lehdet pysyvät yhdessä. Grillaa kasviksia grilliparilan tai -ritilän päällä 5–8 minuuttia välillä öljyllä sivellen. Mausta suolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous