Reseptit

Savustettu munakoisotahna

Savustettu munakoisotahna maistuu lisukkeena, dippinä tai leivän leivitteenä. Tee munakoisotahnan seuraksi raikas salsa avokadosta, kurkusta ja limetinmehusta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savustettu munakoisotahna

  • 2 munakoisoa
  • 1 sipuli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 dl paksua jogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/4 tl savupaprikaa
  • 1/2 dl silputtua korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Savustettu munakoisotahna tehdään helposti näin:

1. Puolita munakoisot pitkittäin, poista kanta. Laita munakoisot savustuspussiin. Puolita sipuli kuorineen ja lisää puolikkaat pussiin.

2. Savusta munakoisoa joko grillin täydellä teholla tai 275-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. Vähennä grillin lämpö puoleen tai uunin lämpö 200 asteeseen ja savusta edelleen 30 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin avaat pussin.

3. Kaavi lusikalla munakoison sisus korkeaan kulhoon. Kuori sipuli ja lisää munakoison joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää sitruunamehu, puolet öljystä, jogurtti, mausteet ja yrttisilppu. Sekoita tasaiseksi. Valuta valmiin tahnan pinnalle loput öljystä ja tupsauta pinnalle vähän paprikajauhetta. Tarjoa savustettu munakoisotahna litteän leivän kanssa.

Katso myös: Munakoiso-hummusbruschettat

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen

X