Reseptit

Savustettua siikaa ja parsa-kurkkusalaattia

Siian savustaminen onnistuu myös hellalla kannellisessa foliorasiassa. Sekä kalalle että sen lisukkeena tarjoiltavalle parsa-kurkkusalaatille valmistetaan liemi, joka viimeistelee ruoan makumaailman.
Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g savustettua siikaa
  • 500 g valkoista parsaa
  • 1 kurkku
  • väkiviinietikkaa
  • vettä
  • sokeria
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilliä

Valmistusohje

Savustettua siikaa ja parsa-kurkkusalaattia reseptiin käytetään valkoista tuoretta parsaa.

Kuori parsat ja leikkaa puinen osa pois. Keitä suolavedessä kypsiksi. Pese ja kuori kurkku. Paloittele kurkku parsanpituisiksi tangoiksi.

Sekoita haluamasi makuinen liemi vedestä, etikasta, sokerista ja suolasta. Mausta tillillä ja valkopippurilla. Kaada liemi savustetun siian, kurkkujen ja parsojen päälle. Anna maustua pari tuntia.

Vihje: Pieni määrä siikaa savustuu kätevästi hellalla kannellisessa foliorasiassa. Pane rasian pohjalle savustuspurua ja
vähän sokeria ja niille kevyesti pala foliota ja kalafi leet. Pane kansi päälle ja savusta kuumalla levyllä tai kaasuliekillä noin 10–15 minuuttia. Avaa rasia liesituulettimen alla tai parvekkeella, ettei palovaroitin hermostu.

Resepti: Markus Aremo

X