Reseptit

Savustettua sisäfileetä ja paahdettuja kasviksia

Sisäfileeseen saa hennon tyylikkään savun aromin savustus­ pussissa, mutta kokeile lihan savustamista myös sähkö­savustimella tai savustus­pöntössä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg naudan sisäfileen keskiosaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 250 g broccolinia
  • 500 g kurpitsaa kuorittuna ja reiluina paloina
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi ja laita sinne tyhjä uunipelti. Kuivaa filee talouspaperilla ja poista kalvot tarvittaessa. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja paista fileeseen hyvä pintaväri. Mausta filee hyvin suolalla ja mustapippurilla. Laita filee savustuspussiin (tarkista, että pussi tulee oikein päin). Nosta se uuniin kuumalle pellille ja anna olla noin 15 minuuttia. Laske lämpö 200 asteeseen ja jatka paistamista toiset 15 minuuttia. Ota pelti pusseineen uunista ja anna fileen vetäytyä pussissa vielä noin 10 minuuttia.

2. Huuhtele broccolinit ja valuta kuiviksi.

3. Levitä broccolinit ja kurpitsapalat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kääntele ainesten joukkoon chili, oliiviöljy, hunaja, suola ja mustapippuri.

4. Paahda kasviksia lihan kanssa samassa 200-asteisessa uunissa viimeiset 15 minuuttia ja tarvittaessa 5–10 minuuttia lisää. Tarjoile kasvikset viipaloidun sisäfileen kanssa.

X