Reseptit

Savustettua vuohenjuustoa tomaatti-pinjansiemen -vinegretin kanssa

Vuohenjuustoannos on herkullinen alkupala.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta kypsytettyä vuohenjuustoa
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 purjo
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl hunajaa

vinegretti:

  • 1/2 aurinkokuivattua tomaattia
  • 5 kirsikkatomaattia
  • 2 rkl tomaattimehua
  • 1 rkl pinjansiemeniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • chiliä
  • suolaa
  • pippuria
  • iso nippu rucolaa ja/tai muita kirpeitä salaattiaineksia

Valmistusohje

Savusta juusto savustuslaatikossa tai -pussissa. Leikkaa purjo renkaiksi ja paloittele fenkoli. Paahda hunajan ja öljyn kanssa miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset kypsyvät.

Vinegretti:
Hienonna aurinkokuivattu tomaatti hyvin hienoksi ja kuutioi kirsikkatomaatit. Sekoita tomaattimehun joukkoon. Paahda pinjansiemenet kevyesti kuivalla pannulla.

Sekoita öljy, etikka, pinjansiemenet ja tomaattiseos. Mausta hunajalla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Aseta lautasille ensin fenkoli-purjoseos ja sen päälle vuohenjuusto. Nosta juustolle reilu keko rucolaa ja valuta kastike juuston viereen.

Ohje: Helmi Catering

X