Savustetut ahvenet
Savustetu kala on kesäherkku vailla vertaa. Savuahvenet maistuvat sellaisenaan uusien perunoiden kera tai salaattiin sekoitettuna.
Ainekset
Savustetut ahvenet:
- 4-5 kookasta perattua ahventa päineen ja suomuineen
- 3 tl karkeaa suolaa
Savustukseen:
- 2 dl savustuspurua kuten silputtua leppää
- 1 katajanoksa
- 12 katajanmarjaa
- 1 rkl tummaa intiaanisokeria tai raakasokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo peratut kalat hyvin, valuta ja suolaa vatsaontelot. Hiero loppu suola kalojen suomupinnalle. Aseta kalat savustusastian ritilälle savustuslaatikkoon. Peitä laatikko kannella ja anna maustua sillä aikaa, kun viimeistelet hiilloksen.
2. Kuumenna hiiligrilli tai kerää avonuotion hiillos hehkuvaksi. Nosta savustin kaloineen grillin ylätasolle tai nuotioon kivien varaan. Anna paahtua 25 minuuttia. Pienille ahvenille riittää 20 minuuttia.
3. Nosta savustin hiillokselta ja anna savun viipyillä, kunnes kalaa pystyy käsittelemään.
4. Tarjoa savustetut ahvenet sellaisenaan tai salaatiksi koottuna.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous