Reseptit

Savustetut jättikatkaravut ja chilimajoneesi

Savustetut jättikatkaravut on herkkua. Tarjoa pyrstöt dippikastikkeen, vaalean leivän ja raikkaan roseeviinin kanssa. Savustuspussin antama maku on hyvin maltillinen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savustetut jätikatkaravut

  • 500 g kuorellisia jättikatkaravunpyrstöjä (raakoja, pakaste)
  • 1 chili
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl hiutalesuolaa

Chilimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl srirachaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Lisäksi

  • savustuspussi

Valmistusohje

Savustetut jättikatkaravut ja chilimajoneesi tehdään helposti näin:

1. Sulata ravut. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita suola, chilisilppu ja valkosipuli öljyyn. Laita pyrstöt kulhoon
ja kääntele joukkoon öljy-valkosipuliseos. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

2. Laita pyrstöt savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta 10–12 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan joko uunissa tai grillissä. Anna pyrstöjen jäähtyä hetki ennen pussin avaamista.

3. Tee dippikastike sekoittamalla majoneesiin sitruunamehu, sriracha, raastetut valkosipulinkynnet ja silputtu persilja.

Katso myös: Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen

X