Savustetut jättikatkaravut ja chilimajoneesi
Savustetut jättikatkaravut on herkkua. Tarjoa pyrstöt dippikastikkeen, vaalean leivän ja raikkaan roseeviinin kanssa. Savustuspussin antama maku on hyvin maltillinen.
Ainekset
Savustetut jätikatkaravut
- 500 g kuorellisia jättikatkaravunpyrstöjä (raakoja, pakaste)
- 1 chili
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl hiutalesuolaa
Chilimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl srirachaa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Lisäksi
- savustuspussi
Valmistusohje
Savustetut jättikatkaravut ja chilimajoneesi tehdään helposti näin:
1. Sulata ravut. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet. Sekoita suola, chilisilppu ja valkosipuli öljyyn. Laita pyrstöt kulhoon
ja kääntele joukkoon öljy-valkosipuliseos. Anna maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.
2. Laita pyrstöt savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta 10–12 minuuttia pakkauksen ohjeen mukaan joko uunissa tai grillissä. Anna pyrstöjen jäähtyä hetki ennen pussin avaamista.
3. Tee dippikastike sekoittamalla majoneesiin sitruunamehu, sriracha, raastetut valkosipulinkynnet ja silputtu persilja.
Katso myös: Grillatut jättikatkaravut ja hedelmäsalsa
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin savustat – kokosimme parhaat vinkit kalan, lihan ja kasvisten savustamiseen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous