Reseptit

Savustetut kalanyytit

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 suurta ahven- tai pientä kuhafileetä
  • 1 tl mineraali- tai hienoa merisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl pestoa
  • 1 purjosipuli
  • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 7-15 %)
  • ripaus mineraali- tai hienoa merisuolaa

lisäksi.:

  • 1 savustuspussi

Valmistusohje

Mausta kalafileet mineraali- tai merisuolalla ja valkopippurilla. Sekoita keskenään tuorejuusto sekä pesto ja levitä seos kalafileiden päälle. Kääri fileet rullalle.

Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Suikaloi purjosipulinpuolikkaat. Levitä purjosipulisuikaleet vuokaan ja nosta kalanyytit päälle. Kaada maun mukaan mineraali- tai merisuolalla maustettu ruokakerma vuokaan.

Pane vuoka savustuspussiin ja sulje pussi ohjeen mukaan. Nosta pussi grilliin tai pane se 275 asteen uuninlämpöön ja savusta 15 minuuttia. Vähennä uunin lämpö 200 asteeseen tai siirrä pussi kauemmas hiilloksesta ja jatka savustamista 15 minuuttia. Anna seistä 10 minuuttia ennen kuin avaat pussin.

Vihje:

Kalanyytit voi kypsentää joko savustuspussissa tai foliolla peitettyinä.

X