savustetut kasvikset ja pekonikastike
Reseptit

Savustetut kasvikset ja pekonikastike

Savustetut perunat ja porkkanat maistuvat pekonikastikkeen kanssa sellaisenaan, mutta ovat myös mainio lisuke grilliherkkujen seuraksi.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Savustetut kasvikset

  • 500 g pieniä varhaisperunoita
  • 1 nippu porkkanoita
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl silputtua timjamia

Pekonikastike

  • 4 viipaletta pekonia
  • 1 nippusipuli varsineen
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl makeaa sinappia
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Savustetut kasvikset ja pekonikastike tehdään helposti näin:

1. Harjaa perunat ja porkkanat puhtaiksi ja laita savustuspussiin. Lisää suola. Kuumenna uuni 275-asteiseksi ja laita pussi uuniin 15 minuutiksi. Laske lämpö 175 asteseen ja kypsennä kasviksia vielä 30 minuuttia. Sekoita voi ja timjamisilppu kypsiin kasviksiin.

2. Tee kastike kasvisten kypsyessä. Paista pekoni rapeaksi ja silppua rouheeksi. Silppua sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta pekoikastike tarvittaessa ripauksella suolaa.

Katso myös: Savustetut varhaisperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Savustetut perunat – onnistuvat myös ilman savustinta

X