Reseptit

Savustetut muikut

Muikut tuovat kesämuistot mieleen. Kun ne tarjoillaan savustettuna ja oheen laittaa vielä uusia perunoita sekä raikasta salaattia, syntyy maukas ateria, joka kruunaa kesäiset illanistujaiset.

Teksti:
Jouni Flinkkilä
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kg tuoreita muikkuja
  • 2 dl leppälastuja
  • 3 sokeripalaa
  • hienoa merisuolaa
  • leivinpaperia
  • sanomalehteä

Valmistusohje

Savustetut muikut maistuvat uusien perunoiden ja salaatin kera.

Huuhtele muikut kylmässä vedessä. Esilämmitä savupönttöä (jossa leppälastut ja sokeripalat) hieman niin, että savua alkaa muodostua. Savusta
muikkuja niin pitkään, että ovat kauniin värisiä.

Kumoa kuumat muikut leivinpaperin päälle, ripottele suolaa maun mukaan ja kääri paketiksi leivinpaperin sisään. Kääri paketti kahteen sanomalehteen
tiiviisti ja anna suolaantua puoli tuntia, kääntele pakettia välillä.

X