Savustetut muikut
Muikut tuovat kesämuistot mieleen. Kun ne tarjoillaan savustettuna ja oheen laittaa vielä uusia perunoita sekä raikasta salaattia, syntyy maukas ateria, joka kruunaa kesäiset illanistujaiset.
Ainekset
- 2 kg tuoreita muikkuja
- 2 dl leppälastuja
- 3 sokeripalaa
- hienoa merisuolaa
- leivinpaperia
- sanomalehteä
Valmistusohje
Savustetut muikut maistuvat uusien perunoiden ja salaatin kera.
Huuhtele muikut kylmässä vedessä. Esilämmitä savupönttöä (jossa leppälastut ja sokeripalat) hieman niin, että savua alkaa muodostua. Savusta
muikkuja niin pitkään, että ovat kauniin värisiä.
Kumoa kuumat muikut leivinpaperin päälle, ripottele suolaa maun mukaan ja kääri paketiksi leivinpaperin sisään. Kääri paketti kahteen sanomalehteen
tiiviisti ja anna suolaantua puoli tuntia, kääntele pakettia välillä.
Kommentit
Kuvassa on kylläkin silakoita 🙂
Kommentit
Kuvassa on kylläkin silakoita 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous