Reseptit

Savutilkalla maustettu hollandaisekastike

Kira Åkerström-Kekkonen tarjoaa Benedictin munat hollandaisekastikkeen kanssa. Kiran hollandaisekastike on maustettu teelusikallisella nestemäistä savua.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g kirkastettua voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 isoa keltuaista (tai 3 pientä)
  • 1 tl nestemäistä savua
  • suolaa
  • (sitruunamehua)

Valmistusohje

 

1. Aloita kirkastamalla voi. Laita paloiteltu voi kattilaan ja anna sulaa hiljaisella lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja anna voin seisoa sekoittamatta noin 15 minuuttia, kunnes maitohera on valunut pohjalle ja pinnalla on kirkasta voita.
2. Laita valkoviini ja valkoviinietikka kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, kunnes jäljellä on noin 1,5 rkl lientä.
3. Laita keltuaiset kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta kulho liedelle vesikattilan päälle, joka hieman poreilee. Vatkaa keltuaisia ja viini-etikkalientä noin kolmen minuutin ajan, kunnes kananmunat ovat kuohkeita ja seos on saostunut.
4. Sekoita joukkoon nestemäinen savu.
5. Kaada lämmin kirkastettu voi hitaasti ja ohuena nauhana joukkoon koko ajan vatkaten. Jos kulho lämpenee liikaa, nosta se välillä pois vesihauteesta.
6. Mausta lopuksi suolalla ja tarvittaessa sitruunamehulla. Tarjoile välittömästi.

X