Reseptit

Schwarzwaldin mutakakku

Schwarzwaldin mutakakku yhdistää kaksi suklaista suosikkia. Herkullisen tahmea kakku saa pinnalleen kermavaahtohunnun ja meheviä kirsikoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Schwarzwaldin mutakakku

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja

Koristeluun

  • 2 dl vispikermaa
  • 2-3 rkl tomusokeria
  • 200 g kirsikoita (tuoreita tai pakaste)
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Schwarzwaldin mutakakku tehdään helposti näin:

1. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila liedeltä.

2. Paloittele kuuman voisulan joukkoon tumma suklaa ja sekoita seos tasaiseksi.

3. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Yhdistä muna-sokerivaahto ja suklaa-voiseos. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

5. Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä löysäksi. Jäähdytä ennen tarjoilua

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Levitä kermavaahto kakun päälle ja nostele päälle kirsikat. Viimeistele Schwarzwaldin mutakakku suklaarouheella.

Katso myös: Mutakakku eli mudcake

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton mutakakku

X