Reseptit

Seesami-inkiväärilohivartaat

Seesami-inkiväärilohi saa makua inkiväärimarinadista ja on mukavaa vaihtelua perinteisille grillilihoille. Tarjoa vartaat tomaatti-wasabikastikkeen kera.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 600 g lohifileetä
  • 2 tl inkivääriä raasteena
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl japanilasta soijaa

kastike:

  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • tilkka seesamöljyä

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet vieriviereen vadille. Sekoita marinadi ja kun sokeri on sulanut kaada se lohiviipaleiden päälle.

Peitä vati ja anna lohen maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.

2. Pujota lohiviipaleet pitkittäin liotettuina bambuvartaisiin. Grillaa viipaleita pari minuuttia puoleltaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Kuva: Colourbox

X