Reseptit

Seesami-selleripihvit

7.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 iso selleri
1 rkl rypsiöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa tai siirappia
2 tl seesamiöljyä
hiutalesuolaa
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Kasviaterian pihvit ovat selleriä. Lisukkeena on thaimaalaisen som tam -salaatin tapaan tehtyä porkkanaraastetta ja pikapaistettua kaalia.

Kuori selleri ja leikkaa siitä 4 reilun sentin paksuista pihviä. Pane pihvit uunipellille. 

Valuta päälle öljy ja hunaja tai siirappi. Mausta pihvit suolalla. Kypsennä pihvejä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Lisää päälle seesaminsiemenet ja parmesaaniraaste. Kypsennä edelleen noin 10–15 minuuttia. Tarjoa lisäksi vokattua kaalia ja thaimaalaista porkkanaraastetta.

Katso myös:

Selleri-omenakeitto, Ruoka.fi

Parsaa ja seesamikastiketta, Ruoka.fi

Paahdetut selleriperunat, Kotiliesi.fi