Seesamiravut
Herkullinen pikkusuolainen tarjottava esimerkiksi uuden vuoden juhliin syntyy seesaminsiemenillä kuorrutetuista katkaravuista. Lisänä tarjotaan mojomajo-kastiketta ja hedelmäistä salaattia.
Ainekset
- 18 raakaa jättikatkarapua
- 2 munanvalkuaista
- 1/2 tl merisuolaa
- 1 dl seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
- rypsiöljyä
Valmistusohje
1. Sulata ravut siivilässä. Kuori ravut niin, että pyrstöt jäävät tallelle. Painele ravut kuiviksi talouspaperiarkkien välissä.
2.Erottele valkuaiset syvälle lautaselle. Mausta suolalla. Kaada seesaminsiemenet toiselle syvälle lautaselle. Kasta ravut ensin valkuaiseen ja sitten seesaminsiemeniin. Voit tehdä ravut tähän asti valmiiksi jo tunteja ennen paistamista. Säilytä ravut jääkaapissa.
3. Kuumenna isolla paistinpannulla noin 3 rkl öljyä. Paista ravunpyrstöjä öljyssä 1–2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti sitruunalohkojen ja mojomajo-kastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous