Reseptit

Seesamiravut

Herkullinen pikkusuolainen tarjottava esimerkiksi uuden vuoden juhliin syntyy seesaminsiemenillä kuorrutetuista katkaravuista. Lisänä tarjotaan mojomajo-kastiketta ja hedelmäistä salaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 18 raakaa jättikatkarapua
  • 2 munanvalkuaista
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 dl seesaminsiemeniä

Paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Sulata ravut siivilässä. Kuori ravut niin, että pyrstöt jäävät tallelle. Painele ravut kuiviksi talouspaperiarkkien välissä.

2.Erottele valkuaiset syvälle lautaselle. Mausta suolalla. Kaada seesaminsiemenet toiselle syvälle lautaselle. Kasta ravut ensin valkuaiseen ja sitten seesaminsiemeniin. Voit tehdä ravut tähän asti valmiiksi jo tunteja ennen paistamista. Säilytä ravut jääkaapissa.

3. Kuumenna isolla paistinpannulla noin 3 rkl öljyä. Paista ravunpyrstöjä öljyssä 1–2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti sitruunalohkojen ja mojomajo-kastikkeen kanssa.

X