Seesamitofua ja riisiä
Tofu saa uunissa paahtuessaan mukavan napakan pinnan. Herkullinen marinadi tehdään seesamiöljystä ja soijakastikkeesta.
Ainekset
Seesamitofu:
- 400 g tofua
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl chililastuja
- 3 rkl hunajaa
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- ripaus mustapippuria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl kevätsipulia hienonnettuna
Tarjoiluun
- keitettyä jasmiiniriisiä
Valmistusohje
- Leikkaa tofu kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa soija, chili, hunaja, riisiviinietikka, seesamiöljy ja mustapippuri. Kääntele tofupalat marinadissa ja anna maustua noin 15 min.
- Nosta tofupalat marinadista leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 min. Käännä palat ja jatka vielä noin 15 min.
- Kaada marinadi korkeareunaiseen paistinpannuun ja lisää maissitärkkelys. Kiehauta vispilöiden ja lisää sitten tofupalat. Kääntele joukkoon myös seesaminsiemenet ja kevätsipuli.
- Tarjoile keitetyn jasmiiniriisin kera.
Lisää herkkuja tofusta:
Kommentit
Reseptin paistoaikaa ja -lämpöä noudattamalla ainakin meillä tofuista tuli reseptin kuvassa olevia tofuja paljon tummempia. Hyvältä maistuu! Chili tuntuu, joten jos on herkkä chilille niin kannattaa vaikka puolittaa hiutaleiden määrä.
Kommentit
Reseptin paistoaikaa ja -lämpöä noudattamalla ainakin meillä tofuista tuli reseptin kuvassa olevia tofuja paljon tummempia. Hyvältä maistuu! Chili tuntuu, joten jos on herkkä chilille niin kannattaa vaikka puolittaa hiutaleiden määrä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous