Reseptit

Sekoita ja paista ­-suklaamuffinit

Amerikan malliin tehdyt suklaamuffinit ovat isoja ja todella suklaisia. Parhaalta muffinit maistuvat haaleina vaniljajäätelön kanssa. Pakasta yli jäävät muffinit leivontapäivänä

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaamuffinit:

  • 150 g tummaa tai maitosuklaata
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl hiutalesuolaa
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

1. Pane uuni kuumenemaan 190-asteiseksi. Vuoraa isokoloinen muffinivuoka paperimuoteilla.

2. Rouhi suklaa. Sekoita isossa kulhossakuivataineetkeske- nään. Lisää maito, öljy, munat ja suklaarouhe. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Älä vatkaa.

3. Täytä vuoat yläreunaan asti. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Älä paista muffineita liikaa: ne saavat jäädä sisältä kosteiksi.

X