Reseptit

Sektorisalaatti

Asettele mozzarellapallot, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja kesäkurpitsaviipaleet tarjolle omina ryhminään.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 tlk (à 210/100 g) basilikaöljyyn säilöttyjä mozzarellapalloja
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 rasia (170 g) pieniä ja kiinteitä herkkusieniä
  • 1 pieni kesäkurpitsa

marinadi:

  • 2 dl mozzarellan säilöntäöljyä
  • 1 dl (omena)viinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 3-5 murskattua valkosipulinkynttä
  • muutama hienonnettu basilikanoksa
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

jogurttikastike:

  • 1 tuore kurkku
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ l sakeaa jogurttia

Valmistusohje

Marinoi ensin herkkusienet ja kesäkurpitsa. Puhdista herkkusienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi ja halkaise suuret sienet. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa kesäkurpitsanpuolikkaat noin puolen sentin viipaleiksi.

Valuta mozzarellapallot ja ota öljy talteen. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Jaa marinadi kahteen osaan ja kaada marinadi kahteen kulhoon. Sekoita toiseen herkkusienet ja toiseen kesäkurpitsaviipaleet. Anna maustua muutama tunti.

Tee vihannesten maustuessa jogurttikastike. Raasta kurkku ja valuta siitä neste pois. Sekoita kurkkuraasteen joukkoon muut aineet. Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta siitä enin neste pois kahvinsuodattimessa.

Pane mozzarellapallot, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja kesäkurpitsaviipaleet omina ryhminään tarjolle ja tarjoa kastike erillisestä kulhosta.

Vihje:

Voit levittää vadille erilaisia salaatinlehtiä ja nostaa muut salaattiaineet omina ryhminään niiden päälle.

Ellet löydä kaupasta basilikaöljyyn säilöttyjä mozzarellapalloja, voit säilöä juustopallot itse. Mausta oliivi- tai rypsiöljy kuivatulla tai hienonnetulla tuoreella basilikalla ja kaada öljy mozzarellapallojen päälle. Pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.

X