Sektorisalaatti
Asettele mozzarellapallot, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja kesäkurpitsaviipaleet tarjolle omina ryhminään.
Ainekset
- 2 tlk (à 210/100 g) basilikaöljyyn säilöttyjä mozzarellapalloja
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 1 rasia (170 g) pieniä ja kiinteitä herkkusieniä
- 1 pieni kesäkurpitsa
marinadi:
- 2 dl mozzarellan säilöntäöljyä
- 1 dl (omena)viinietikkaa tai vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 3-5 murskattua valkosipulinkynttä
- muutama hienonnettu basilikanoksa
- 1 rkl hunajaa
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
jogurttikastike:
- 1 tuore kurkku
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- ½ tl mineraalisuolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ½ l sakeaa jogurttia
Valmistusohje
Marinoi ensin herkkusienet ja kesäkurpitsa. Puhdista herkkusienet. Jätä pienet sienet kokonaisiksi ja halkaise suuret sienet. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa kesäkurpitsanpuolikkaat noin puolen sentin viipaleiksi.
Valuta mozzarellapallot ja ota öljy talteen. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Jaa marinadi kahteen osaan ja kaada marinadi kahteen kulhoon. Sekoita toiseen herkkusienet ja toiseen kesäkurpitsaviipaleet. Anna maustua muutama tunti.
Tee vihannesten maustuessa jogurttikastike. Raasta kurkku ja valuta siitä neste pois. Sekoita kurkkuraasteen joukkoon muut aineet. Jos käytät tavallista maustamatonta jogurttia, valuta siitä enin neste pois kahvinsuodattimessa.
Pane mozzarellapallot, kirsikkatomaatit, herkkusienet ja kesäkurpitsaviipaleet omina ryhminään tarjolle ja tarjoa kastike erillisestä kulhosta.
Vihje:
Voit levittää vadille erilaisia salaatinlehtiä ja nostaa muut salaattiaineet omina ryhminään niiden päälle.
Ellet löydä kaupasta basilikaöljyyn säilöttyjä mozzarellapalloja, voit säilöä juustopallot itse. Mausta oliivi- tai rypsiöljy kuivatulla tai hienonnetulla tuoreella basilikalla ja kaada öljy mozzarellapallojen päälle. Pidä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous