Reseptit

Selleri-saksanpähkinäsalaatti

Selleri-saksanpähkinäsalaatti ja blinit ovat oiva makupari.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 mukulaselleri
  • 1 vihreä omena
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 prk (á 200 g) kermaviiliä
  • 1/2 prk (á 150 g) ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 dl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa selleri ohuiksi pitkiksi ”tulitikuiksi”. Keitä sellerit nopeasti kiehuvassa vedessä. Nosta valumaan ja jäähdytä kylmän veden alla.

2. Kuori omena ja leikkaa se samanlaisiksi tikuiksi kuin selleri. Kaada sitruunamehu omenatikkujen päälle.

3. Sekoita kermaviilin joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Yhdistä sellerit ja omenat ja sekoita kermaviiliseos niiden joukkoon. Laita kylmään maustumaan noin 30 minuutiksi. Lisää rouhitut saksanpähkinät, jätä muutama annoksen koristeluun. Selleri-saksanpähkinäsalaatti ja perinteiset blinit ovat oiva makupari.

Katso myös:
Appelsiini-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Taiteilijan salaatti – saksanpähkinää ja sinihomejuustoa, Ruoka.fi
Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti, Kotiliesi.fi

X