Reseptit

Sellerikeitto

Tämän reseptin salaisuus on ripaus currya.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus currya
  • 500 g lehtiselleriä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 6 dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyn ja curryn kanssa kattilan pohjalla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Huuhtele lehtisellerin varret ja paloittele. Lisää selleripalat kattilaan ja kääntele hetken. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.

2. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes varsisellerit tuntuvat täysin pehmenneiltä. Lisää joukkoon maito ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria.

3. Soseuta keitto tasaiseksi. Tarjoile heti lämpimänä.

X