Reseptit

Sellerikeitto

5.4.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos
Tämän reseptin salaisuus on ripaus currya.

Ainekset

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus currya
500 g lehtiselleriä
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl vettä
1 dl maitoa
ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyn ja curryn kanssa kattilan pohjalla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Huuhtele lehtisellerin varret ja paloittele. Lisää selleripalat kattilaan ja kääntele hetken. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.

2. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes varsisellerit tuntuvat täysin pehmenneiltä. Lisää joukkoon maito ja mausta ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria.

3. Soseuta keitto tasaiseksi. Tarjoile heti lämpimänä.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme