Reseptit

Selleripyree

Selleripyree on juhlavampi vaihtoehto perinteiselle perunamuusille.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • 3 dl täysmaitoa
  • 30 g voita

Valmistusohje

Keitä kuoritut selleripalat ja sipulit suolatussa maito-vesiseoksessa kypsiksi. Soseuta voin ja vähäisen (noin 3 rkl) keitinnesteen kanssa tasaiseksi pyreeksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Halutessasi siivilöi pyreetä vielä sileän lopputuloksen takaamiseksi.

Resepti: Keittiömestari Janne Häkkänen, Ravintola Saaga

X