Reseptit

Selleriranskalaiset

30.9.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos
Nyt tehdään ranskalaisia selleristä! Kokonainen selleri on eri maata kuin marketin kelmutetut palat. Mausteeksi et tarvitse muuta kuin suolaa ja pippuria.

Ainekset

1 selleri
2 rkl öljyä
hiutalesuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Sellerin ulkonäkö ei häikäise. Kannattaa silti antaa sellerille mahdollisuus, sillä saatat tulla jopa riippuvaiseksi selleri- ranskiksista. Niiden valmistaminenkin on helppoa. Kääntele selleriranskalaiset öljyssä, kypsennä reilut puoli tuntia ja mausta. Tässä reseptissä on käytetty mausteina suolaa ja pippuria, mutta myös chilihiutaleet sopivat hyvin selleriranskalaisten mausteeksi.

1. Kuori ja viipaloi selleri. Leikkaa isoiksi tikuiksi.

2. Levitä tikut uunipellille, kääntele öljyssä.

3. Kypsennä 200 asteessa 30– 40 minuuttia välillä käännellen. Mausta.

Lisää naposteltavia:

Bataattiranskalaiset_1

Bataattiranskalaiset

980763-juuresLastu2048.jpg

Rapeat juureslastut ja dippi

980434-Kasvikset2048.jpg

Avokadodippi ja napostelukasvikset

Kotiliesi.fi: Yrtti-sellerisipsit

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme