Reseptit

Sellerisose ja paahdettu voisula

Vaihda tuttu perunamuusi vaihteeksi aromaattiseen selleripyreeseen. Paahdettu voisula viimeistelee kokonaisuuden ja saa makunystyrät onnesta sykkyrälle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sellerisose:

  • 1 (n. 1 kg) selleri
  • 2 dl kuohukermaa
  • n. 1 dl keitinlientä

Paahdettu voisula:

  • 125 g voita
  • 3 rkl silputtua basilikaa tai persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele selleri. Kypsennä palat pehmeiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Soseuta selleri sileäksi joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

2. Sekoita kerma sellerisoseeseen. Lisää sen verran keitinlientä, että soseesta tulee sopivan pehmeää. Mausta sose suolalla, vatkaa kuohkeaksi ja kuumenna ennen tarjoamista.

3. Paloittele voi kattilaan. Paahda voita hiljalleen, kunnes se ruskistuu vaalean pähkinän ruskeaksi. Voi palaa helposti, joten vahdi sitä silmä kovana. Anna voisulan seistä hetki kattilassa ja kaada se varoen toiseen astiaan niin, että sakka jää kattilaan. Lisää joukkoon silputtu basilika tai persilja.

4. Tarjoa selleripyree ja paahdettu voisula esimerkiksi italialaisten kasvispyöryköiden kera.

X