Reseptit

Sentinvenyttäjän jauhemaksapihvit

Näissä mehevissä jauhemaksapihveissä on rautaa, jota tarvitaan kevätväsymyksen torjuntaan. Hauduta jauhemaksapihvien lisukkeeksi sipulirenkaita ja tarjoa pihvit perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g raakaa perunaa
  • 1 sipuli
  • 300 g jauhettua maksaa
  • 1 muna
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • öljyä paistamiseen

Lisäksi:

  • haudutettuja sipulirenkaita

Valmistusohje

Kuori ja raasta perunat. Kuori ja raasta tai hienonna sipuli. Sekoita perunat, sipuli, muna ja mausteet jauhetun maksan joukkoon tasaiseksi taikinaksi.

Paista taikinasta pihvejä ohukaispannussa. Maksapihvit palavat helposti, joten varo kuumentamasta pannua liikaa. Pihvien pitää kypsyä sisältä samassa ajassa, kun niiden pinta ruskistuu.

Hauduta lisäkkeeksi sipulirenkaita pienessä lihaliemitilkassa mikrossa tai liedellä. Tarjoa maksapihvit sipulirenkaiden, perunasoseen, puolukoiden ja salaatin kanssa.

X