Reseptit

Ruokaisa raastesalaatti

Lisukesalaattina tunnettu raastesalaatti taipuu myös pääruoaksi. Lisää joukkoon vain raejuustoa ja nauti ruisleivän kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruokaisa raastesalaatti

  • 2 suurta porkkanaa
  • 1-2 suurta punajuurta
  • 100 g lanttua, retikkaa tai kyssäkaalia
  • 100 g kaalia

Lisäksi

  • prk raejuustoa 1

kastike:

  • 1 sitruunan tai appelsiinin mehu
  • 3 rkl öljyä
  • 1 tl hunajaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Ruokaisa raastesalaatti valmistuu näin helposti:

1.  Pese, kuori ja raasta juurekset ja leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi.

2. Sekoita keskenään kastikeaineet ja kostuta salaatti kastikkeella.

3. Ruokaisa raastesalaatti maistuu myös pinaattiohukaisten lisukkeena.

Vihje: Voit täydentää salaattia raejuustolla, jolloin se käy mainiosti kokonaiseksi ateriaksi, kun sen kanssa nauttii myös ruisleipää. Lisäksi salaattiin sopivat esimerkiksi salaatinlehdet, kurkku, paprika, tomaatit ja kukkakaali.

Saatat pitää myös mausteisesta raastesalaatista tai keväisestä raastesalaatista tahinikastikkeen kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Raikas raitaraaste

X