17.6.2017

Shakshuka eli tomaatti-kananmunapannu

Teksti: suVI RÜSTER Kuvat: pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

3

Arvostelu

Jos haluat ruoasta tulisemman, pirskottele valmiin shakshukan päälle shiracha-chilikastiketta.

Ainekset

1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (500 g) kikherneitä
2 rkl öljyä
1 tlk (290 g) luomutomaattimurskaa
1 dl vettä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl jeeraa
1 tl savupaprikajauhetta
1/2 tl cayennepippuria
2 rkl limetinmehua
3 kanamunaa
1/2 dl hienonnettua korianteria

Lisäksi

rapeakuorista maalaisleipää

Valmistusohje

1. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Kuumenna paistokasarissa öljy. Lisää valkosipulit. Kuullota, kunnes sipulit hieman pehmenevät. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi. Lisää kirsikkatomaatit, kikherneet, sokeri, suola, jeera, savupaprikajauhe ja cayennepippuri. Anna muhia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää pannulle tarvittaessa vettä, jos kastike kuivuu liikaa. Purista joukkoon limetinmehu. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

3. Riko kastikkeen joukkoon kananmunat. Peitä pannu kannella tai alumiinifoliopalalla. Kypsennä vielä viisi minuuttia, kunnes kananmunat ovat hyytyneet. Ripottele päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kivat kananmunapadat teet myös näillä ohjeilla:

Tomaattinen_kananmunapapupannu1

Tomaattinen kananmunapannu

Malesialainen munacurry

Malesialainen munacurry

Kotiliesi.fi: Shakshuka

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi