Reseptit

Siemen-sienipyörykät

Siemen-sienipyöryköiden koostumus tuo veden kielelle! Tarjoile salaatin, tomaattisalsan ja jogurttikastikkeen kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g pellavansiemeniä
  • 50 g seesaminsiemeniä
  • 100 g pinjansiemeniä
  • 100 g ruskeita manteleita
  • 1 dl kvinoaa
  • 1–2 raastettua porkkanaa
  • 100 g ruskeita herkkusieniä
  • 1/2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria

Lisäksi:

  • salaatinlehtiä
  • tomaatteja
  • luonnonjogurttia
  • minttua ja korianteria

Valmistusohje

Sieniä, manteleita, siemeniä ja kvinoaa sisältävät pyörykät voi maustaa miedosti vain pippurilla tai tulisesti esimerkiksi chilillä. Myös juustokumina sopii pyöryköiden mausteeksi.

1. Kuumenna uuni 110-asteiseksi. Rouhi mantelit ja sekoita yhteen siementen kanssa. Paahda seosta uunissa noin 10 minuuttia.

2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

3. Hienonna herkkusienet hyvin pieneksi silpuksi. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota seosta 1 rkl:ssa öljyä yhdessä porkkanaraasteen kanssa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää seokseen kvinoa, loput öljystä ja 2/3 siemenseoksesta. Pyöräytä seos nopeasti tasaiseksi monitoimikoneessa.

3. Mausta massa persiljalla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Pusertele massa käsissä pyöryköiksi. Kierittele pyörykät lopussa siemen-manteliseoksessa. Kypsennä 110-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

4. Tarjoa pyöryköiden kanssa salaattia, tomaattisalsaa sekä mintulla ja korianterilla maustettua jogurttia.

X