7.5.2012

Siemenleipä

Teksti: Virpi Tissari-Simola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

7 dl kuumaa vettä
5 dl kaurahieutaleita
0.5 dl pellavansiemeniä
0.5 dl kurpitsan ja auringonkukan siemeniä
0.5 dl seesaminsiemeniä
2 rkl hunajaa
1 tl anista

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä pellavan-, kurpitsan- ja seesaminsiemenet. Mausta seos hunajalla ja aniksella. Anna turvota 6 tuntia tai yön yli.

2. Levitä taikina lastalla tasaisesti leivinpaperoidulle pellille ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30–45 minuuttia.

3. Kuivata leipä yön yli uunin jälkilämmössä. Muista jättää luukku raolleen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *