Reseptit

Sienispagetti

Sieniä ja yrttejä. Pasta rakastaa sieniä ja yrttejä. Parasta spagettia syntyy eri sieni- ja yrttilajikkeiden sekoituksesta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Sienispagetti on arki-illan simppeli herkku.  Parasta spagettia syntyy eri sieni- ja yrttilajikkeiden sekoituksesta.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienispagetti

  • 400 g spagettia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 l pannuvalmiita metsäsieniä
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • tilkka valkoviiniä
  • runsas 1 dl yrttisilppua (persiljaa, basilikaa, salviaa)
  • 8–10 minitomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

 

Sienispagetti valmistuu helposti näin:

1. Silppua sienet ja sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista sieni-sipuliseosta ja chiliä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tilkka valkoviiniä, tomaatit ja silputut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna seos.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele kuuma spagetti sieniseokseen. Lisää parmesaani ja peitä kasari kannella. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa sienispagetti raastetun parmesaanin kanssa.

Vinkki: Jos sienikoppa on jäänyt vajaaksi, voit käyttää spagettiin lisäksi esimerkiksi herkkusieniä tai kuivattuja sieniä pehmeäksi liotettuina. Kokeile myös sieni-pinaatticanneloneja tai sienillä täytettyjä paprikoita.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistuu sieniruukku

X