sienestäjän spagetti
Reseptit

Sienestäjän spagetti

Sieniä ja yrttejä. Pasta rakastaa sieniä ja yrttejä. Parasta spagettia syntyy eri sieni- ja yrttilajikkeiden sekoituksesta.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g spagettia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 l pannuvalmiita metsäsieniä
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • tilkka valkoviiniä
  • runsas 1 dl yrttisilppua (persiljaa, basilikaa, salviaa)
  • 8–10 minitomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

 

1. Silppua sienet ja sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista sieni-sipuliseosta ja chiliä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tilkka valkoviiniä, tomaatit ja silputut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna seos.

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele kuuma spagetti sieniseokseen. Lisää parmesaani ja peitä kasari kannella. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos sienikoppa on jäänyt vajaaksi, voit käyttää spagettiin lisäksi esimerkiksi herkkusieniä tai kuivattuja sieniä pehmeäksi liotettuina.

Katso myös:

Sieni-pinaatticannelonit, Ruoka.fi

Sienillä täytetyt paprikat, Ruoka.fi

Sieniruukku, Kotiliesi.fi

X