Reseptit

Sieni­-perunasoselaatikko

Sieni-perunasoselaatikko on maittava kotiruoka. Sienet sopivat mainiosti korvaamaan jauhelihan. Vuohenjuusto antaa ruoalle täydellisen viimeisen silauksen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sieni-perunasoselaatikko:

  • 1 1/2 kg jauhoisia perunoita
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (n. 170 g) pekonia
  • 400 g sieniä (esim. suppilovahveroita tai siitakesieniä)
  • 1 tlk (230 g) säilykepapuja
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 100 g emmentaljuustoraastetta
  • 100 g vuohenjuustoa paloiteltuna

Valmistusohje

Sieni­-perunasoselaatikko tehdään helposti näin:

1. Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä n. 2 dl. Lisää kattilaan perunoiden joukkoon voi ja suola. Vatkaa perunat soseeksi sähkö- vatkaimella. Jätä odottamaan.

2. Hienonna sipulit ja valkoispulinkynnet. Suikaloi pekoni. Puhdista sienet ja paloittele tarvittaessa (jos käytät tuoreita suppilovahveroita, haihduta niistä nesteet pois kuumalla paistinpannulla).

3. Ruskista pekoni ja lisää sipulit. Anna ruskistua. Lisää pannulle tarvittaessa nokare voita tai tilkka öljyä. Lisää myös sienet ja anna niiden saada väriä. Lisää valutetut pavut. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla, oreganolla ja rosmariinilla.

4. Levitä puolet perunamuusista uunivuokaan. Levitä päälle sieni-papuseos ja sen päälle loput perunamuusista. Ripottele pinnalle juustoraaste ja vuohenjuusto.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6. Tarjoa sieni-perunasoselaatikko raikkaan salaatin kanssa.

Katso myös: Jauheliha-perunasoselaatikko

Katso myös Kotiliesi.fi: Marokkolainen lammas-perunasoselaatikko

X