Reseptit

Sieni-hirvikeitto

Sieni-hirvikeitto maistuu pimeinä syysiltoina. Mainio resepti, johon saat mukaan satokauden herkkuja.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g hirvi- tai peurajauhelihaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 1 l vettä
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • nippu persiljaa tai lipstikanlehtiä
  • 1 paprika
  • 0,5 tl suolaa
  • muutama tuore yrtti, esimerkiksi mintuua tai oreganoa
  • 0,5 tl maustepippuria

Valmistusohje

Kuumenna kattilassa öljy ja ruskista jauheliha, sienet ja sipuli sekä valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna keittopohjan porista. Kuori porkkanat sekä palsternakat ja silppua keittoon. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää keittoon.

Kun keitto alkaa olla kypsä, saksi mukaan tuoreet yrtit tai murenna kuivatut jauheena joukkoon. Lisää suola ja pippuri.

X