Reseptit

Sieni-kreppikakku

Syksyn hauskin tarjottava syntyy lettupinosta, jonka väliin sujautetaan mozzarellajuustoja ja kermaista sieni-pinaattipaistosta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl lettujauhoseosta tai vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä

Täyte

  • 2 l metsäsieniä (torvisieniä, kantarelleja ja tatteja)
  • 1 dl kermaa
  • 1 l tuoretta pinaattia
  • 1-2 sipulia
  • 2-3 mozzarellapalloa
  • oreganoa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Tee ohukaistaikina. Riko munien rakenne rikki kulhossa, lisää puolet maidosta, jauhot ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja lisää loppu maito sekä öljy. Anna taikinan turvota jonkin aikaa. Paista taikina voissa isoiksi räiskäleiksi. Kakkuun tarvitset 6-8 räiskälettä.

2. Ryöppää pinaatit suolalla maustetussa vedessä, valuta ja hienonna. Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi pannulla. Silppua ja paista sienet. Lisää kerma ja keitä, kunnes kerma on saonnut. Yhdistä pinaatti, sipulit ja sienet. Mausta seos suolalla ja pippurilla sekä oreganolla. Viipaloi mozzarella.

3. Kokoa kakku levittämällä ohukaisten väliin sieniseosta ja mozzarellaviipaleita. Kuumenna 200-asteisessa uunissa ennen tarjoamista noin 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

X