c
Reseptit

Sieni-lihapata

1.7.2012 Teksti: Katri Schröder

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Maun mukaan suikalepataan lihaksi käy myös lampaan luuton paistiliha.

Ainekset

500 g naudan luutonta rintaa
2 rkl öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattisosetta
4 dl vettä
½ lihaliemikuutio
150 g herkkusieniä
1 dl hillosipuleita
1–2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa huoneenlämpöisestä lihasta poikkisyin noin 1,5 sentin paksuisia suikaleita. Ruskista lihasuikaleet valurautaisen padan pohjalla ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pataan ja kääntele hetken aikaa. Kääntele joukkoon tomaattisose ja lisää vesi ja liemikuutio. Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen uuniin. Anna hautua muutama tunti.

3. Puhdista herkkusienet ja leikkaa koon mukaan 2–4 osaan. Paista sienet pannulla pienessä määrässä öljyä.

4. Lisää tarvittaessa vettä sekä hillosipulit ja paistetut herkkusienet. Tarkista lihan kypsyys. Lorauta joukkoon ruokakermaa ja anna padan kiehahtaa. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden ja salaatin kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme