Reseptit

Sieni-lihapata

Maun mukaan suikalepataan lihaksi käy myös lampaan luuton paistiliha.
Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g naudan luutonta rintaa
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 4 dl vettä
  • ½ lihaliemikuutio
  • 150 g herkkusieniä
  • 1 dl hillosipuleita
  • 1–2 dl ruokakermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa huoneenlämpöisestä lihasta poikkisyin noin 1,5 sentin paksuisia suikaleita. Ruskista lihasuikaleet valurautaisen padan pohjalla ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää pataan ja kääntele hetken aikaa. Kääntele joukkoon tomaattisose ja lisää vesi ja liemikuutio. Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen uuniin. Anna hautua muutama tunti.

3. Puhdista herkkusienet ja leikkaa koon mukaan 2–4 osaan. Paista sienet pannulla pienessä määrässä öljyä.

4. Lisää tarvittaessa vettä sekä hillosipulit ja paistetut herkkusienet. Tarkista lihan kypsyys. Lorauta joukkoon ruokakermaa ja anna padan kiehahtaa. Tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden ja salaatin kanssa.

X