Sieni-nokkoskääryleet
Rulliin sopivia salaatinlehtiä on muun muassa romaine-, cosmopolitan- ja keräsalaateissa.
Ainekset
- 200 g siitakesieniä
- 100 g ryöpättyä nokkosta
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- nippu kevätsipulia
- 1 porkkana
- 2 isolehtistä salaattia (esim. romaine)
- nippu rucolaa
- nippu vesikrassia
Kastike
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 chilipalko hienonnettuna
- 1 limetin mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl tummaa sokeria
- 2 tl riisiviinietikkaa
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 dl vettä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Suikaloi sienet ja nokkoset. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniin väriä. Kääntele joukkoon nokkoset, mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Hienonna kevätsipuli ja suikaloi porkkanat. Irrottele salaatinlehdet ja suikaloi pienimmät sisälehdet. Käytä isot lehdet kiehautetussa vedessä nopeasti ja nosta liinan päälle valumaan.
3. Lusikoi salaatinlehdille sieniseosta, kevätsipulia, porkkana- ja salaattisuikaleita, rucolaa ja krassia. Kääri lehdet rullalle ja nosta tarjoiluvadille.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kasta salaattikääröjä kastikkeeseen ja nauti.
Käytä nokkosta ruoanlaitossa:
Kotiliesi.fi: Nokkosletut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous