Reseptit

Sieni-nokkoskääryleet

Rulliin sopivia salaatinlehtiä on muun muassa romaine-, cosmopolitan- ja keräsalaateissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g siitakesieniä
  • 100 g ryöpättyä nokkosta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • nippu kevätsipulia
  • 1 porkkana
  • 2 isolehtistä salaattia (esim. romaine)
  • nippu rucolaa
  • nippu vesikrassia

Kastike

  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 chilipalko hienonnettuna
  • 1 limetin mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl tummaa sokeria
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 dl vettä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Suikaloi sienet ja nokkoset. Kuumenna öljy pannulla ja paista sieniin väriä. Kääntele joukkoon nokkoset, mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Hienonna kevätsipuli ja suikaloi porkkanat. Irrottele salaatinlehdet ja suikaloi pienimmät sisälehdet. Käytä isot lehdet kiehautetussa vedessä nopeasti ja nosta liinan päälle valumaan.

3. Lusikoi salaatinlehdille sieniseosta, kevätsipulia, porkkana- ja salaattisuikaleita, rucolaa ja krassia. Kääri lehdet rullalle ja nosta tarjoiluvadille.

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kasta salaattikääröjä kastikkeeseen ja nauti.

Käytä nokkosta ruoanlaitossa: 

793672-nokkosrulla_Hautala.jpg

Täytetty nokkosrulla

Nokkosjuoma

Nokkosjuoma

nokkos-kinkkupannukakku

Nokkos-kinkkupannukakku

Kotiliesi.fi: Nokkosletut

X