18.4.2012

Sieni-perunabriossi ja punajuurikastiketta

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

0.3 dl maitoa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 g hiivaa
100 g vehnäjauhoja
1 kananmuna
30 g voisulaa
300 g paseerattua kypsää perunaa
40 g esikäsiteltyjä korvasieniä tai tummia sieniä
parmesanjuustoa raastettuna

Punajuurikastike:

3 dl punajuurimehua
2 dl kermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl voita
ripaus cayenne-pippuria
suolaa

Valmistusohje

Sieni-perunabriossi

Lisää lämpimään maitoon suola, sokeri ja hiiva. Sekoita muna ja voisula jauhon sekaan ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia. Kohota taikinaa 30 minuuttia. Paseeraa, eli purista keitetyt perunat siivilän lävitse ja lisää taikinaan kahteen kertaan väljässä vedessä keitettyjä korvasieniä. Annostele massa esim. voideltuihin pikku vuokiin ja kohota uudelleen 20 minuuttia. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Punajuurikastike

Keitä punajuurimehu, kerma ja valkoviini kasaan siten, että jäljelle jää noin puolet määrästä. Lisää valkoviinietikka ja mausteet. Vispaa lopuksi voi kastikkeen sekaan.

Lue lisää korvasienistä tästä.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi