Reseptit

Sieni-perunabriossi ja punajuurikastiketta

Sieni-perunabriossi ja punajuurikastike ovat yhdistelmä, jotka ihastuttavat maullaan.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 0.3 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 g hiivaa
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 30 g voisulaa
  • 300 g paseerattua kypsää perunaa
  • 40 g esikäsiteltyjä korvasieniä tai tummia sieniä
  • parmesanjuustoa raastettuna

Punajuurikastike:

  • 3 dl punajuurimehua
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl voita
  • ripaus cayenne-pippuria
  • suolaa

Valmistusohje

Sieni-perunabriossi

Lisää lämpimään maitoon suola, sokeri ja hiiva. Sekoita muna ja voisula jauhon sekaan ja vaivaa yleiskoneella 10 minuuttia. Kohota taikinaa 30 minuuttia. Paseeraa, eli purista keitetyt perunat siivilän lävitse ja lisää taikinaan kahteen kertaan väljässä vedessä keitettyjä korvasieniä. Annostele massa esim. voideltuihin pikku vuokiin ja kohota uudelleen 20 minuuttia. Ripottele pinnalle raastettua parmesaania ja paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Punajuurikastike

Keitä punajuurimehu, kerma ja valkoviini kasaan siten, että jäljelle jää noin puolet määrästä. Lisää valkoviinietikka ja mausteet. Vispaa lopuksi voi kastikkeen sekaan.

Lue lisää korvasienistä tästä.

X