sieni-pestopizza ruispohjalla
Reseptit

Sieni-pestopitsa ruispohjalla

Ruisjauhot tekevät pitsapohjasta tavallista maukkaamman ja rapeamman. Voit käyttää pitsaan mitä tahansa esikäsiteltyjä metsäsieniä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 1 dl vettä
  • 1/2 pussia kuivahiivaa tai
  • 1/4 pala tuorehiivaa
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja
  • noin 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 rkl öljyä

Täyte:

  • 3 rkl valmista pestokastiketta
  • 200 g herkkusieniä tai kantarelleja
  • 1 rkl öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/2 dl mozzarella- tai emmentaljuustoraastetta
  • silputtua rosmariinia
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita tuorehiiva haaleaan veteen. Jos käytät kuivahiivaa, käytä 42-asteista vettä. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan ruisjauhot ja sen verran vehnäjauhoja, että taikinasta tulee pehmeää, mutta ei löysää. Vaivaa hyvin ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

2. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi, pane kulhoon. Murskaa valkosipulinkynsi öljyyn ja kääntele öljy sieniviipaleisiin. Herkkusieniä ei tarvitse paistaa etukäteen. Jos käytät kantarelleja tai suppilovahveroita, paista niitä valkosipuliöljyssä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

3. Kauli pitsataikina 1–2 pohjaksi. Anna kohota pellin päällä, liinan alla noin 10 minuuttia. Levitä päälle pesto ja sienet. Ripottele pinnalle silputtua rosmariinia ja juustoraasteet, rouhaise päälle vielä mustapippuria.

4. Paista pitsaa 275-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

X