Reseptit

Sieni-pinaatticalzonet

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g rasiamargariinia (60 % rasvaa)

Täyte

  • 250 g esikäsiteltyjä metsäsieniä, esimerkiksi suppilovahveroita, haperoita tai rouskuja
  • 1 sipuli
  • 2 tl öljyä
  • 100 g pinaattia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 dl voimakkaanmakuista juustoraastetta, esimerkiksi emmentalia

Valmistusohje

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja grahamjauhot ja vispaa huolella. Lisää vehnäjauhot ja pehmeä rasva ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Puhdista ja tarvittaessa ryöppää sienet ja hienonna ne. Hauduta sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut. Hienonna sipuli ja lisää pannulle öljyn kanssa. Hauduta hetki.

3. Nosta pannu syrjään. Hienonna pinaatit ja lisää ne kuuman sieniseoksen joukkoon. Mausta, sekoita ja anna jäähtyä.

4. Jaa kohonnut taikina ensin kahteen osaan ja osat vielä kuuteen palaan. Kauli paloista kevyesti jauhotetulla leivinpöydällä pyöreitä pohjia. Täytä toinen puoli seoksella, ripottele päälle hieman juustoraastetta ja käännä toinen puoli täytteen päälle. Nipistä reunat huolella kiinni. Paista piiraat 225-asteisen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

550 kJ (130 kcal) 1 kpl

X