Reseptit

Sieni-pinaatticannelonit

Cannelonien sisään on kätketty metsän ja puutarhan parhaita aarteita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 paketti tuorelasagnelevyjä
  • 1 l kantarelleja tai paloiteltuja tatteja
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • tuoretta timjamia ja basilikaa

Tomaattikastike

  • 4 tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 2 dl paseerattua tomaattisurvosta
  • suolaa, pippuria
  • ripaus sokeria
  • yhteensä 2 dl raastettua parmesaania ja kermajuustoa

Valmistusohje

 

Ryöppää pinaatinlehdet runsaassa vedessä, valuta hyvin. Kuumenna paloiteltuja sieniä ja sipulisilppua öljyssä, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle kerma ja ranskankerma ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta muhennos yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Levitä lasagnelevyt työlaudalle. Pane jokaiselle levylle annos pinaattia ja muhennosta. Kääri rullalle. Lado cannelonit voideltuun uunivuokaan.

Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen, vedä kuori pois. Silppua tomaatti ja pane kattilaan. Lisää valkosipuli, tomaattisurve ja mausteet. Keitä kastiketta 5–10 minuuttia. Kaada kastike cannelonien päälle, lisää pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Katso myös

Sieni-pinaatticalzonet, Ruoka.fi

Sieni-pinaattifrittata, Ruoka.fi

Sieni-pinaattipiirakka, Kotiliesi.fi

X