Reseptit

Sieni-pinaattifrittata

15.5.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Jukka Pakarinen/ Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

7

Arvostelu

Ainekset

200 g kahteen kertaan keitettyjä korvasieniä (tai muita käsiteltyjä sieniä)
70 g pinaattia
3 dl silputtuja sipulinvarsia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita tai öljyä
400 g keitettyjä (uusia) perunoita
6 kananmunaa
1.5 dl maitoa
3 rkl tuoretta timjamia
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
150 g juustoraastetta

Valmistusohje

Frittata on italialainen munaruoka, joka muistuttaa espanjalaista tortillaa. Kesällä siinä maistuvat korvasienet ja tuore pinaatti, jonka voi korvata nokkosella.

1. Puhdista sienet. Jos käytät tuoreita korvasieniä, keitä niitä kaksi kertaa 10 minuuttia vettä välillä vaihtaen runsaassa vedessä sienten myrkyllisyyden vuoksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valuta sienet ja paloittele tarvittaessa pienemmiksi. Hienonna sipulinvarret ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat.
Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää sienet, perunat ja pinaatti, paista käännellen muutama minuutti.

3. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne riki. Lisää maito ja mausteet munien joukkoon. Kaada munaseos sienten joukkoon pannulle ja anna sen hyytyä hetki varovasti sekoitellen. Ripottele pinnalle juustoraaste.

4. Nosta frittata uuniin ja jatka kypsentämistä noin puoli tuntia eli kunnes juusto on saanut kauniin värin. Frittata maistuu parhaalta hieman haaleana. Tarjoa uunimunakas vihersalaatin kanssa.

Katso myös:

Supisuomalainen frittata

Cheddarjuustofrittata

Parsakaalifrittata

Kotiliesi: Kasvismunakas eli frittata

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme