Reseptit

Sieni-pinaattikääröt

17.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Pienten fillokääröjen näpertely vaatii vähän sorminäppäryyttä, mutta harjoittelu tekee mestarin.

Ainekset

n. 150 g pakastettua fillotaikinaa
voisulaa tai öljyä
150 g salaattipinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
150 g siitakesieniä
1 rkl öljyä
tilkka sherryä
suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja sienet.

2. Kuumenna vähän öljyä paistinpannulla. Murskaa pannulle valkosipulinkynnet ja lisää pinaatti. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota pinaatti pois pannulta ja lisää vähän öljyä, sienet ja sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Kaada pinaatti takaisin pannulle ja mausta seos sherryllä, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.

3. Ota fillotaikinapaketista noin 150 g levyjä huoneenlämpöön. Pakasta loput. Peitä taikina-arkit kostealla pyyhkeellä, etteivät ne kuivu. Fillotaikina sulaa nopeasti.

4. Ota yksi arkki kerrallaan pöydälle ja jaa pitkittäin kahtia. Sipaise taikinasuikaleet öljyllä tai voisulalla. Pane molempien taikinasuikaleiden toiseen päähän reilu lusikallinen täytettä. Painele täyte sikarin malliin siten, että reunoihin jää parin sentin taikinakaistale. Käännä ensin reunat täytteen päälle ja kääri taikina sen jälkeen tiiviiksi paketiksi.

5. Pane kääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele pinta öljyllä tai voilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa haaleina tai kylminä sherryn kanssa.

Sienet ja pinaatti ovat herkullinen yhdistelmä:

984958-Pinaatti_cannelonit,590.jpg

Sieni-pinaatticannelonit

982576-frittata2048.jpg

Sieni-pinaattifrittata

976348-sieni-pinaattipiirakka.jpg

Itämainen sieni-pinaattipiirakka

Kotiliesi.fi: Sieni-pinaattirulla