Sieni-pinaattikääröt
Pienten fillokääröjen näpertely vaatii vähän sorminäppäryyttä, mutta harjoittelu tekee mestarin.
Ainekset
- n. 150 g pakastettua fillotaikinaa
- voisulaa tai öljyä
- 150 g salaattipinaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 150 g siitakesieniä
- 1 rkl öljyä
- tilkka sherryä
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja sienet.
2. Kuumenna vähän öljyä paistinpannulla. Murskaa pannulle valkosipulinkynnet ja lisää pinaatti. Kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia. Ota pinaatti pois pannulta ja lisää vähän öljyä, sienet ja sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Kaada pinaatti takaisin pannulle ja mausta seos sherryllä, suolalla ja pippurilla. Anna täytteen jäähtyä.
3. Ota fillotaikinapaketista noin 150 g levyjä huoneenlämpöön. Pakasta loput. Peitä taikina-arkit kostealla pyyhkeellä, etteivät ne kuivu. Fillotaikina sulaa nopeasti.
4. Ota yksi arkki kerrallaan pöydälle ja jaa pitkittäin kahtia. Sipaise taikinasuikaleet öljyllä tai voisulalla. Pane molempien taikinasuikaleiden toiseen päähän reilu lusikallinen täytettä. Painele täyte sikarin malliin siten, että reunoihin jää parin sentin taikinakaistale. Käännä ensin reunat täytteen päälle ja kääri taikina sen jälkeen tiiviiksi paketiksi.
5. Pane kääröt leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele pinta öljyllä tai voilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa haaleina tai kylminä sherryn kanssa.
Sienet ja pinaatti ovat herkullinen yhdistelmä:
Kotiliesi.fi: Sieni-pinaattirulla
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous