Reseptit

Sieni-pinaattimunakas

Sieni-pinaattimunakas sopii ruokaisaksi aamupalaksi tai kevyeksi lounaaksi salaatin kera. Uunissa munakasta on helppo tehdä isommallekin porukalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sieni-pinaattimunakas:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g herkkusieniä lohkottuina
  • 80 g pinaattia
  • 6 kananmunaa
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 150 g juustoraastetta

Viimeistelyyn:

  • tuoretta basilikaa tuoretta basilikaa
  • tilkka oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Paista sieniin väriä ja pyöräytä joukkoon pinaatti. Mausta kevyesti suolalla ja mutapippurilla. Kaada seos keskikokoiseen uunivuokaan.

2. Riko kananmunat kulhoon ja vispilöi rakenne rikki. Lisää maito tai kerma ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon myös juustoraaste.

3. Kaada munaseos vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes massa on hyytynyt. Anna munakkaan vetäytyä hetki.

4. Viimeistele basilikanlehdillä ja pirskottele päälle oliiviöljy.

X